ERDON Helyi hírek

2011.06.20. 07:26

Modern kultúrotthont avattak

<p>Három évig tartottak a csíkszenttamási művelődési ház felújítási munkálatai, amelyet május 19-én adtak át ünnepélyes keretek között az összegyűlt lakosság, Márk Tibor polgármester, Borboly Csaba, Hargita megye Tanácsának elnöke, illetve Becze István és Szentes Antal megyei tanácsosok jelenlétében.</p>

 

Borboly Csaba még alelnökként mérte fel a régi épület állapotát és kezdte szorgalmazni a felújítást. Akik látták a régi épületet, azok fel tudják mérni a változást – mondta Márk Tibor polgármester beszédében, hozzátéve: érdemes volt várni, hiszen most már három eseménynek tud egyszerre helyet adni anélkül, hogy azok zavarnák egymást.

A beruházás 1,7 millió lejbe került, amelyből Hargita megye Tanácsa 1,2 millió lejt hároméves turnusokban biztosított. Az avatóünnepségen felszólalt a megyei tanács elnöke is, lelkükre kötve a jelenlévőknek, hogy legyenek büszkék a kultúrotthonra, és kíméljék meg, mert az iskola és a templom mellett a művelődés számít a megmaradás gyökerének.

– Bárki bármit mondhat Brüsszelben vagy Bukarestben, de az ilyen épületek azt jelzik, hogy van igény Csíkszenttamáson tudásra, művelődésre, és amíg ez így van, Székelyföld van és lesz. Minden ilyen beruházás a lakosság vagyonát is gyarapítja, hiszen minél több infrastrukturális beruházással rendelkezik egy település, aszerint emelkednek a telekárak is. Ezért a szenttamásiak magukénak kell tekintsék a megújult kultúrotthont, nevezzék el egy olyan személyről, aki sokat tett a településért – mondta Borboly Csaba.

A szalagvágás és a kultúrotthon ünnepélyes megáldása után sor került a gyakorlati avatóra is. A helyi fúvószenekar meg a gyerek- és felnőtt-néptánccsoportok mintegy egyórás előadással szórakoztatták az egybegyűlteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!