ERDON Helyi hírek

2011.06.06. 16:19

Még mindig késik az aláírás

<p>&nbsp;Múlt héten levélben értesítette Elena Udrea turisztikai és regionális fejlesztési miniszter Nagykároly önkormányzatát, hogy a leadott projekteken dolgoznak, az áhított aláírásra pedig még várni kell.</p>

 

Már több mint két éve húzódik az Regionális Operatív Program keretében megvalósítani kívánt városfejlesztési program Nagykárolyban. A hat projektcsoportba sorolt nagyszabású fejlesztésnek elvileg már régóta el kellett volna kezdődnie. Tavaly a városnapokat is azzal a reménnyel tették korábbi időpontra, hogy az eredeti augusztusi dátum idején a központban már javában zajlani fognak a munkálatok.

Pedig a hosszú és bürökratikus procedúra már szinte le van zárva, ez év márciusában az utolsó helyszíni szemlék is lezajlottak. Azóta gyakorlatilag csak arra vár Nagykároly vezetése, hogy Elena Udrea turisztikai és regionális fejlesztési miniszter aláírja a dokumentumcsomagot. Kovács Jenő polgármester lapunknak elmondta, hogy már több csatornán keresztül is igyekeztek az aláírást megsürgetni. Végül a minisztérium június elsején keltezett levelében válaszolt a hivatalos megkeresésekre, azt írták, hogy a leadott dokumentumok nagy száma miatt türelmet kérnek, minden erejükkel azon vannak, hogy minél hamarabb lefuttassák a projektek ellenőrzését és a szerződéskötéseket. Magyarán az aláírásra meghatározatlan ideig még várni kell.

Kovács Jenő kiemelte, hogy minden rosszban van valami jó is, hiszen az időhúzás miatt lehetővé vált a fejlesztés költségvetésének a megváltoztatása oly módon, hogy a 32 millió lejes beruházás önrésze csökkent, ugyanis mintegy 1,5 millió lejjel többet finanszíroznak majd európai pénzből. A polgármester úr optimista, reményét fejezte ki, hogy valóban csak a minisztériumi rendszer túlterheltségéről van szó, és talán már júliusban el tudják kezdeni az érdemi munkát. A Románia Északnyugati Fejlesztési Régiójába tartozó hat megyéből (Szatmár, Bihar, Máramaros, Szilágy, Beszterce-Naszód és Kolozs megye) egyébként még egyetlen projektet sem írtak alá.

Mint arról már többször beszámoltunk, Nagykároly fejlesztési tervében hat nagy projektcsomag van, ezek keretében a városközpontot újítanák fel, a szociális étkezdét, a Mihai Viteazul I. és II., valamint a Republicii lakónegyedek közterületeit, a színházat és művelődési központot modernizálnák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!