ERDON Helyi hírek

2011.06.20. 10:43

Látványos évzáró

<p>A Szatmárnémeti Művészeti Iskola diákjai év végi előadásokon, kiállításokon adtak számot egész évi munkásságukról, és fejlődésükről.</p>

 

A vizsgák sorozata szerdán kezdődött a zongora szakos diákok fellépésével, és szombaton a Szatmárnémeti Északi Színházban a balett szakkörre járó diákok előadásával ért véget. A zsúfolásig megtelt színházban a 120 balett szakos diák a mozgás művészetéről adott számot, lélegzetelállító produkciókkal. A kitartó ifjak több nép (arab, japán, török, francia) nemzeti jellegzetességét a tánc, a mozgás nyelvén ismertette a közönséggel, de CsajkovszkijDiótörőjéből is ízelítőt kaphattak a rokonok, ismerősök, barátok. Mircea Deac, a művészeti iskola igazgatója büszkén harangozta be az ifjak produkcióját, kihangsúlyozva, hogy a következő tanévben is folytatják a tevékenységeket az iskolában, mely remélhetőleg két új teremmel bővül majd. A tánc, a mozgás és a koreográfia nyelve az egyik legszebb, hangzott el a fiatalok produkciójának bemutatása előtt. A szombati évzáró a tasnádi Celtic Fire ír táncegyüttes, a „Step by step” modern táncegyüttes lépett fel, míg az Ovidiu Ignat által vezetett Szatmárnémeti Royal Dance Club 11 párosa társasági táncot mutatott be a szép számú közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!