ERDON Helyi hírek

2011.06.27. 18:29

Könnyebb ügyintézés

<p>A Szatmár Megyei Tanács a Gazdasági Versenyképesség Növelése Operatív Program (POS CCE) Információs és kommunikációs technológia a magán– és közszférában prioritási tengely mentén egy integrált informatikai rendszer kidolgozását pályázta meg, annak érdekében, hogy a lakosság és az intézmények elektronikus formában hozzáférjenek az adminisztratív szolgáltatásokhoz.</p>

 

Hétfőn sajtótájékoztató keretében számolt be Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a nyertes pályázatról, melynek eredményeként könnyebbé válik a megyei tanács és a lakosság, illetve  különböző intézmények közötti kapcsolattartás. A projekt összértéke 3 672 374,08 lej, melyből 2 180 058,02 lej vissza nem térítendő támogatás révén valósul meg. Pataki Csaba projektmenedzser elmondta, hogy a pályázatot először 2008ban adták le, majd 2009ben egy kibővített változatát az eredeti projektnek ismét leadta a megyei tanács, és ez a projekt pozitív elbírálásban részesült, ennek köszönhetően 2012 közepén egy jól működő számítógépes rendszert helyeznek működésbe, melynek első számú kedvezményezettjei a megye lakosai lesznek. A projekt keretében kiépítették az integrált számítógépes hálózatot, beüzemelték a rendszert, a megye polgármesteri hivatalaiból összesen 130 személyt képeztek ki. A lakosság az elkészülő honlapon értesülhet a megyét érintő problémákról, érdekességekről, de online befizetési lehetőségre is lehetőség lesz majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!