ERDON Helyi hírek

2011.06.20. 14:28

Idegen nyelvből vizsgáztak

<p>M idegen nyelvből vizsgáztak az érettségizők országszerte. Bár a felmérés írásban zajlott, ez is a kompetenciafelmérés részét képezi. Váradon minden rendben ment információink szerint.</p>

A nagyváradi Ady Endre Középiskolában angol nyelvből zajlott a felmérés, a későbbiek során pedig olasz nyelvtdásukról adnak majd számot a vizsgázók. Az itt érettségiző diákok túlnyomó többsége – 189-en – ezen a felmérésen vett részt. Néhányan elsimertették a korábban letett nyelvvizsgáikat, ezért nem vettek részt, a többiek pedig olaszból fognak vizsgázni. Hiányzók nem voltak.

Nem izgultak

A mai, két részből álló felmérés írásban zajlott, s a holnapi angol szóbelivel együtt szintén a kompetenciafelmérés részét képezi, úgy, hogy kiszámítják a három próba átlagát, mondta Fleisz Judit aligazgató, az Ady Endre Középiskola vizsgabizottságának vezetője; a diákok a felmérés első része során egy meghallgatott szöveg alapján kellett kérdésekre válaszoljanak írásban. Ezt a felmérést szünet, majd a felmérés másik, hosszabb, szintén írásbeli része követte.

A vizsga előtt alkalmunk nyílt beszélni néhány érettségizővel. Elmondták: nem izgulnak, a vizsgának semmi tétje nincs ugyanis. A legrosszabb, ami történhet, az csupán az, hogy az érettségi oklevelükön az szerepel, hogy kezdő nyelvhasználói kompetenciával rendelkeznek, de ezt könnyen ellensúlyozhatják a későbbiekben, ha nyelvvizsgákat tesznek le. Mások elmondták, hogy már letettek több nyelvvizsgát is, nem is lett volna feltétlenül szükséges, hogy ezen a felmérésen is részt vegyenek. Ez a vizsga sem számít bele az érettségi átlagába.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!