ERDON Helyi hírek

2011.06.07. 10:56

Három énekesért szoríthatunk

<p>A csanálosi Zier-testvérek (Aliz és Heidi), valamint a nagykárolyi Sántha Eduárd is bejutott az X-Faktor első televíziós adásába. Az énekesek hamarosan a mentorok előtt is bizonyíthatnak.</p>

 

Két csanálosi lány és egy nagykárolyi fiú is továbbjutott az RTL Klub X-Faktor tehetségkutató versenyének az első televíziós adásába. Zier Aliz, Zier Heidi és Sántha Eduárd három válogatón van túl. A felkészülési időszak mindhárom énekes esetében rengeteg munkát vett igénybe, viszont az meghozta gyümölcsét, így szeptemberben mindannyian élő adásban követhetjük figyelemmel további szereplésüket.

Iker-siker

Zier Aliz és Heidi ikrek, egyikük manikűrösként dolgozik, másikuk egyetemista, Csanáloson laknak, és mellesleg nagyon szeretnek énekelni. De míg mások számára a hobbijuk csak a szabadidő kitöltésére szolgál, addig az ikrek elértek vele egy nem mindennapi teljesítményt: bejutottak az X-Faktor tehetségkutató televíziós adásába.

A történet úgy kezdődött, hogy a testvérénél fél órával fiatalabb Heidi éppen egy újsütetű zenekarral próbált, mikor az egyik nagyváradi tanárnő először meghallotta énekelni. Rögtön javasolta, hogy jelentkezzen a jól ismert műsorba, ikertestvérével együtt. Felgyorsultak a dolgok, és a lányok néhány nap múlva már Budapesten találták magukat, az X-Faktor első selejtezőjén. Ezt még két újabb követte, a műsor jelenlévő munkatársai (többek között a főszerkesztő) mindig biztatóan nyilatkoztak a produkcióról. Az utolsó válogatás után abban maradtak, hogy egy-két héten belül választ kapnak, amennyiben bejutottak az adásba.

A hetek teltek, a válasz nem érkezett, így Aliz és Heidi már le is tettek róla, hogy hobbijuk esetleg komolyra fordulhat, folytatták mindennapjaikat a manikűrös szalonban, illetve az egyetemen, a közelgő államvizsgára készülve. De néhány napja újra felfordult az életük, hiszen, bár késve, de felhívták őket, hogy június 13. és 19. között valamikor televíziós felvételre kell jelentkezniük, immár a mentorok előtt fognak énekelni.

A három selejtező forduló során a lányoknak összesen nyolc dallal kellett készülniük, négy magyar és négy angol nyelvűvel. Ezek közül Oláh Ibolya „Baby” című számát választották ki, ezt fogják előadni a zsűri számára.

Korán elhatározta

Sántha Eduárd már két éves korában tudatában volt annak, hogy énekes szeretne lenni, így a csanálosi ikrekhez hasonlóan tőle sem állt távol az éneklés. Tinédzser korában több zenekarban is énekelt amatőr szinten, ebben az időben Szűcs József, a Nagykárolyi Művelődési Központ könnyűzene szekciójának a vezetője képezte. Egy hosszabb kiesés után Edi karaokézni kezdett a város több klubjában, az egyik helyszínen pedig felfigyelt rá Feigi János, a Nagykárolyi Diákklub könnyűzene szakos tanára, akihez később énekórákra járt. A tehetségkutatóra való jelentkezés ötlete ebben az időszakban vetődött fel, majd következtek a rendkívül sok munkát igénylő énekpróbák, az előválogatók és természetesen az izgalom, amely az eredményhirdetést követően extázissá alakult.

A három szelekcióra Edi összesen nyolc dallal (Robbie Williams „Feel”, Charlie „Könnyű álmot”, David Lee Roth „Just a gigolo”, Jamiroquai „Sunny” stb. ) készült, közülük a szakemberekből álló zsűri Bobby Hebb „Sunny” című dalának a Jamiroquai-féle átdolgozását választotta ki, tehát ezt a dalt fogja majd előadni a mentorok előtt a televíziós felvételen.

Az X-Faktor valószínűleg valamikor kora ősszel kerül majd adásba, addig a felvételeket készíti a csatorna az adásba kerülő elődöntőkről. Szurkolunk Aliznak és Heidinek, valamint Edinek, hogy ősszel az élő adásban is szoríthassunk értük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!