ERDON Helyi hírek

2011.06.17. 13:17

Életeket mentenek a gyilkos szervei

<p>Nagyvárad - A szüleit megölő, majd magával is végző Gabriel Venter nagyváradi rendőr lánytestvére hozzájárult ahhoz, hogy a férfi szerveit felhasználják transzplantációkon.</p>

 

A veséket a kolozsvári Urológai Transzplantációs Klinikán már kivették. E szerveket  egy 17 éves bukaresti fiatal és egy medgidiai nő fogják megkapni. Mihai Lucian a kolozsvári transzplantációs klinika igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy hat személy volt a várólistán, közülük választották ki a két embert. „A rendőr veséit pénteken ültetjük át egy 17 és egy 34 éves páciensbe. A rendőr bűneit talán kiváltja nővérének gesztusa, aki engedélyt adott a transzplantációra” - fogalmazott Mihai Lucian. A két páciens, a 17 éves Andrei Ratcu és a 34 éves Nina Radu kijelentették, hogy nem zavarja őket az, hogy attól a rendőrtől kapják meg a vesét, aki előzőleg megölte szüleit, mindaddig, amíg a veseátültetés nyomán megszabadulnak a dialízistől. A gyilkos rendőr máját egy ötvenhét éves májcirózisban szenvedő férfi kapja meg. Ezt a transzplantációt már pénteken elvégezték Bukarestben. A már említett szervek mellett Gabriel Venter szaruhártyáját is felhasználják transzplantációhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!