ERDON Helyi hírek

2011.06.16. 12:46

Elbúcsúznak a csillagocskák

<p>Nagyvárad - &nbsp;Szerda délután a várad-réti református templom alagsorában tartották a Csillagocska Zeneóvoda iskolaelőkészítő csoportjának évzáró ünnepségét. A gyerekek két vidám jelenettel készültek.</p>

Szerda délután a várad-réti református templom alagsorában tartották a Csillagocska Zeneóvoda iskolaelőkészítő csoportjának tanévzáró ünnepségét, bár a nagycsoportosok hivatalos formában csak szombat délelőtt fogják elbúcsúztatni egy évvel nagyobb, tizenöt társukat. AKecskés Edit intézményvezető által felkészített gyermekek két vidám mesejelenettel készültek, a fényképezőgépekkel és kamerákkal felfegyverkezett szülők pedig izgalommal foglaltak helyet a „nézőtéren”. A talpraesett kis művészek előszőr Zelk Zoltán: A három nyúl című írását elevenítették meg nagy átéléssel, majd frappáns vásári történetekből összeállított egyveleggel léptek fel. A talpalávalót Benedek Árpádzenepedagógus és zenekara biztosította.

Kézműves-foglalkozások

Mint említettük, legközelebb szombat délelőtt fog találkozni a vidám társaság, amikor a ballagási ünnepség mellett egyéb programok is várják az érintetteket. Az igazgatónő arra kérte az anyukákat, nagymamákat: amennyiben idejük megengedi, reggel 8 órától gyülekezzenek az udvaron, hogy délig elkészüljön a közösen elfogyasztott bográcsgulyás. A Csillagocska óvisai közben különböző kézműves-foglalkozásokba kapcsolódhatnak be: lesz mézeskalács sütés is, szélforgók készítése, légvár építése, valamint sportjáték és táncház.

Délután 5 órától ugyanakkor a gyermekek koncertjét lehet megtekinteni, illetve meghallgatni, fellépnek Benedek Árpád, Márkus Zoltán ésBrugós Anikó tanítványai. A gyermekek műsorát a vasárnap délelőtti orgonaavató istentisztelet előtt is meg lehet majd tekinteni, melyre a várad-réti református egyházközség és a Csillagocska Alapítvány szeretettel vár és hív mindenkit.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!