ERDON Helyi hírek

2011.06.27. 18:44

Drága lesz az átszervezés

<p>Szatmár megye - A vidéken található rendőrőrsök átalakítása még az ősz folyamán megvalósul, ám az költségcsökkenés helyett többletkiadást jelent majd a belügyminisztériumnak és a rendőrségnek.</p>

 

A megye majd minden rendőrőrse megszűnik a vidéki rendőrség átszervezését követően, de az új rendszer alapján való működés nem lesz költségtakarékos, mondta dr. Taloş Constantin, a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség főfelügyelője a tegnap megtartott sajtótájékoztatón. Jelenleg 59 rendőrőrs működik Szatmár megyében, melyekben összesen 173 rendőr tevékenykedik. Az átszervezést követően a megyében 9 körzeti rendőrséget (Szatmárnémeti, Kisgérce, Avasfelsőfalu, Sárközújlak, Szamosborhíd, Krasznabéltek, Tasnád, Mezőpetri, Nagykároly) hoznak létre, és 3 rendőrőrs (Bogdánd, Hadad, Csaholy) a jelenlegi formátumban működik majd. A legnagyobb távolság, amit egy járőregység meg kell tegyen az Szatmárhegy–Krasznabéltek–Homoród között lesz, a teljes táv 55 kilométer. A rendőrőrsök átszervezése során nagyon sok szempontot kellett figyelembe venniük a Szatmár megyei rendőröknek, de Taloş szerint megéri a befektetés, mert megszűnik a különbség a vidéken és a városon szolgálatot teljesítő rendőrök között, ugyanakkor lehetőség nyílik arra is, hogy a rendőrök 24 órából 24 órás ügyeletet biztosítsanak anélkül, hogy túlórát halmoznának fel. Radu Giurca prefektus elmondta, a rendőrök munkáját a helyi rendőrség is támogatni fogja (Szatmárpálfalván és Szatmárudvariban van jelenleg), ezért a polgármesterekkel való tanácskozáson elmondták, hogy minden polgármester hozzon létre helyi rendőrséget, amit saját forrásból kell finanszírozni. A tegnap bemutatott tervezetet a belügyminisztérium elfogadta, de a lakosságnak lehetősége van hozzászólni a közvitára bocsátott tervezethez a prefecturasatumare.ro honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!