ERDON Helyi hírek

2011.06.01. 14:25

Az alkoholt is csempészik

<p><span style="font-size: medium">Szatmár megye - Május 30–án a </span><span style="font-size: medium">Nagykároly </span><span style="font-size: medium">bejáratánál szolgálatot teljesítő </span><span style="font-size: medium">határrendész</span><span style="font-size: medium">ek egy </span><span style="font-size: medium">Angliá</span><span style="font-size: medium">ban forgalomba íratott </span><span style="font-size: medium">Ford Mondeo</span><span style="font-size: medium"> típusú járművet állítottak meg ellenőrzésre, melyet a 40 éves U. Mariana </span><span style="font-size: medium">nagybánya</span><span style="font-size: medium">i lakos vezetett. A járműben alkoholt találtak.</span></p>

A jármű átvizsgálásakor annak hátsó ülésén és a csomagtartóban több, alkoholos folyadékot tartalmazó műanyag tartályt találtak, melyek származási helyét semmilyen irattal nem tudta alátámasztani a sofőr. A rend őrei a pénzügyőrökkel közösen vették leltárba az alkoholt, 36 műanyag tartályt találtak. A tartályokban összesen 484 liter, 97 fokos alkohol volt. A jármű vezetője azt vallotta, hogy az árut Nagybányán kapta és azt Nagyváradra kellett volna szállítania, 1 Mai fürdőhely közelébe.

Május 31–én reggel a Nagykároly határában szolgálatot teljesítő határrendészek arra lettek figyelmesek, hogy egy haszongépjármű sofőrje a határrendészeket megpillantva egy közelben levő kereskedelmi egység parkolójában megállt. A határrendészek igazoltatták a sofőrt, akiről kiderült, hogy az illető a 43 éves K. Gábor Tamás, aki egy Magyarországon forgalomba jegyzett Mazda márkájú haszongépjárművet vezetett. A jármű rakterében, karton dobozok mögött több alkoholt tartalmazó műanyag tartályt találtak, ezért a járművet és sofőrt a nagykárolyi határrendészet székhelyére szállították. A jármű átvizsgálásakor abban 1367 liter 91 és 96 fokos alkoholt találtak, melyek származási helyét a sofőr semmilyen irattal nem tudta igazolni. A két sofőr ellen bűnvádi eljárást kezdeményeztek csempészés, illetve adócsalás miatt, ugyanakkor a két járművet és az alkoholmennyiséget a nyomozás idejére lefoglalták a rend őrei. A lefoglalt alkohol értéke 162 735 lej, míg a szabálysértők a román államnak 78 000 lejes kárt okoztak a pénzügyőrök számításai szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!