ERDON Helyi hírek

2011.06.01. 14:44

Átadják a hulladéktározót

<p>Szatmár megye - Júniusban hivatalosan is elkezdi működését a Szamosdobon megépített regionális hulladéktározó, derült ki tegnap a megyei tanácsülésen.</p>

A Szatmár Megyei Tanács  megtartott ülésének végén jelentette be Csehi Árpád tanácselnök, hogy a végéhez közelednek a Szamosdobon megépítésre kerülő regionális hulladéktározó munkálatai, így az üzembe helyezés júniusban meg is történik. A regionális hulladéktározó projektjének értelmében több településen építenek átjátszóállomás. A tanácsosok megszavazták a tasnádi átjátszóállomás alatti terület átvételét a tasnádi önkormányzattól, és jelenleg egy esettanulmányt készítenek arról, hogy szükséges–e a tasnádi átjátszóállomás megépítése a vagy sem.

Jövőre új strand

A tanácsosok arról is döntöttek, hogy a megyei tanács működjön együtt Krasznabéltek Község Helyi Tanácsával a bélteki fürdő projektjének finalizálása érdekében. Az egyezség értelmében jövő hónapban versenytárgyalásra írják ki a fürdő üzembe helyezésének munkálatait (a medencék, öltözők, gyógykezelési központ), és amennyiben minden procedúra zökkenőmentesen zajlik a jövő évi strandszezonban megnyithatja kapuit a krasznabélteki strand. Ezzel párhuzamosan a területrendezési terv kidolgozásán (PUZ) is dolgozik az önkormányzat, ezzel szabályozzák majd a fürdő bővítését, terjeszkedését.

Két új tűzoltóautó

Amint arról már korábban beszámoltunk, hat megye az Észak–Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökségnél nyújtott be közösen egy pályázatot azzal a céllal, hogy az észak–nyugati régiósürgősségi helyzetek felügyelőségeinek gépparkját bővítsék, illetve azokat minél modernebb felszereléssel lássák el. A Besztrece–Naszód, Máramaros, Szilágy, Kolozs, Bihar és Szatmár megyei sürgősségi helyzetek felügyelőségei összesen 64, a sürgősségi helyzetek ellátására speciálisan gyártott gépjárművet szereznek be. A Regionális Operatív Program 3.3–as tengely mentén (A felszerelésekkel való ellátás javítása sürgősségi esetekben való beavatkozás esetében) leadott, 49 868 560,78 lej összértékű pályázat során megvásárolt gépjárművek beszerzése kevesebb pénzbe került, így a megmaradt összeget a pályázatban részt vevő hat megye között egyenlő arányban osztják el, így a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU) két újabb tűzoltóautóval gyarapszik, melyek összértéke 1,7 millió lej, a 2 százalékos önrész finanszírozását (27 ezer lej) tegnap vállalta fel a Szatmár Megyei Tanács.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!