ERDON Helyi hírek

2011.06.03. 13:57

A Showder Klub humoristái Nagyváradon

<p>Nagyvárad - Június 9-én csütörtökön 19 órától a Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében lép fel a Showder Klub két ismert humoristája: Kovács András Péter és Felméri Péter. Az est vendége Balla Levente a VII. Erdélyi Humorfesztivál nyertese.</p>

 

Kovács András Péter (KAP) humoristakarrierje beindulása előtt jogtörténetet és médiajogot tanított az egyik budapesti egyetem jogtudományi karán. Humoristaként 2003-ban próbálta ki magát először a Komédium Színházban, majd 2004-ben csatlakozott a Dumaszínház tagjaihoz. 2008-ban kapta meg a Karinthy-gyűrűt, a magyar humorvilág legelismertebb kitüntetését. Magáról a következőképpen vall: „A legjobb magyar stand-upos vagyok a 174 centisek mezőnyében. Jelenleg a stand-up, a Showder Klub humorkoordinátorkodás és a Rádiókabaré mellett a Honfoglaló játékban vagyok helyes megoldás. A téynek: Születtem 78-ban. Érettségiztem 96-ban. Diplomáztam 2001-ben.

Humorfesztivált nyertem többedmagammal 2006-ban. Ha ötévente ilyen izgalmas dolgok történnek, 2011-ben köztársasági elnök leszek.”

Nagyváradon a Showder Klub

Felméri Péter először a 2005-ös Erdélyi Humorfesztiválon tűnt fel a humort kedvelő közönség előtt. A következő évben megnyerte a rendezvény fődíját és 2007-ben a Dumaszínház tagja lett. Egyéni előadó stílusának köszönhetően hamar megnyerte a magyarországi közönség szimpátiáját. Dolgozott Fábry Sándor gegcsapatában, fellép a Showder Klub színpadán, és hamarosan könyve jelenik meg A három ufó címmel.

Balla Levente a 6-dik erdélyi humorfesztivál résztvevője és a 7-dik nyertese. Nem humorista, fogorvos szeretett volna lenni, úgy hogy közben matematikát és informatikát tanult az iskolában. Miután elvégezte döbbent rá, hogy fogat nem lehet programozási nyelvekkel vagy vírusirtókkal kezelni, ezért úgy döntött humorista marad.

Jegyek elővételben kaphatók a Szakszervezetek Művelődési házának jegypénztárában, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség irodájában (Sas-palota) és az előadás előtt a helyszínen. Felnőtt jegy: 30 RON, diák jegy: 20 RON.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!