ERDON Helyi hírek

2011.06.24. 16:24

A felmérő eredményei

<p>Ma dél körül függesztették ki a Bihar megyei iskolákban a nyolcadikot végzettek országos felmérőjének az eredményét, s kettőtől négy óráig lehetett beadni a óvásokat.</p>

Az Ady Endre Középiskolában is délben függesztették ki az eredményeket, s az általunk látottak alapján inkább kellemetlen meglepetést okoztak. Főleg a matematika lett gyengébb sokak esetében, mint amire számítottak: a 49 diák közül tizenheten teljesítettek hatos alatt, s 11 diák kapott 8 és 10 közötti jegyet.

Amint Fleisz Judit aligazgatótól megtudtuk, matematikából valóban kisebb jegyeket kaptak a diákok, mint tavaly, mivel a feladatok is nehezebbekvoltak, s az egyik szöveges feladatot nehezen értették. Viszont az átlagok mégis jóknak mondhatók, s a magyar nyelv és irodalom próba kifejezetten jól sikerült. Románból az eredmények nagyjából ugyanolyanok, mint az elmúlt években, azaz 20%-uk ért el 8 és 10 közötti jegyet, 80%-uk 5 és 7 közöttit és senki nem teljesített ötösön alul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!