ERDON Helyi hírek

2011.05.06. 16:18

Támogassa adója 2%–val a Down–kóros fiatalokat

<p>A Langdon Down Transilvania Egyesület számára felajánlott jövedelemadó 2 százalékával a Down-kóros és szellemi fogyatékos gyerekeket támogatná, hogy legyen esélyük igényeik szerinti minőségi szolgáltatások elérésére.</p>

A Langdon Down Transilvania Egyesület küldetése a fogyatékkal élő személyek életvitelének és fejlődésének elősegítése, különös tekintettel a Down–kórban szenvedő és a szellemi fogyatékos gyerekekre és fiatalokra, valamint a családjaikra. Az egyesület olyan szolgáltatásokat biztosít, amely elősegíti a maximális teljesítmény nyújtását és integrációt egy olyan társadalomba, amely tiszteli és értékeli őket.

Az egyesület szolgáltatásai közé tartoznak például a nevelési, rehabilitációs, reszocializációs, integrációs tevékenységek; a Downkóros, illetve a szellemi fogyatékos személyek társadalmi reintegrációja, valamint önálló életmódhoz szükséges készségek fejlesztése; segítség és tanácsadás biztosítása ezen kategóriájú fiatalok szülei, illetve törvényes képviselői részére; olyan tevékenységek és események rendezése, amely célja a társadalom véleményének és megítélésnek megváltoztatása a fogyatékkal élő személyek, valamint családjaik iránt.

Az egyesület számára felajánlott jövedelemadó 2 százalékával a Downkóros és szellemi fogyatékos gyerekeket támogatná, hogy legyen esélyük igényeik szerinti minőségi szolgáltatások elérésére. Az említett felajánlásokból befolyt összeget a tervek szerinta következőkre használnák fel: gazdagítani szeretnék a foglalkoztató csoportok tevékenységi formáit olyan eszközök megvásárlásával, mint szövőszék, varrógép, viaszolvasztó kazán, oktató játékok és hangszerek; tanulmányi kirándulások, kulturális és sporteseményeket rendezésére; kreációs tábor biztosítása fogyatékos gyermekek és fiatalok számára; kert gondozásához szükséges eszközök és szerszámok vásárlására; a foglalkozásokhoz, képzésekhez és rendezvényekhez szükséges audiovizuális rendszer biztosítására; a napközi foglalkoztató udvarának kerti bútorokkalvaló felszerelésére.

Az egyesületről, valamint annak tevékenységeiről és terveiről bővebb információ olvasható a www.downsatumare.rohonlapon.

Adatok

A felajánlással kapcsolatos hasznos tudnivaló:

Intézmény neve: Asociaţia Langdon Down Transilvania

Fiskális kód: 17876456

Bankszámlaszám (IBAN): RO31BTRL03101205213087XX

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!