ERDON Helyi hírek

2011.05.12. 09:35

Százhatvan hektáros élménypark

<p>Felsorolni is nehéz, hány különböző program, szórakozási és sportlehetőség várja mindazokat, akik úgy döntenek, hogy szombaton és vasárnap kilátogatnak Kökös határába az első születésnapját ünneplő Natura Park rendezvényeire. Vidámpark, koncertek, paintball, tenisz, strandfoci és különleges meglepetések várják a kikapcsolódni vágyó embereket, családokat.</p>

A tervek szerint az egyéves Natura Park egész nyáron kiemelkedő események helyszíne lesz, a nemzetközi zeneipar olyan nagy nevei vel folynak már egyeztetések, mint a Mr. President, Dr. Alban vagy éppen a Modern Talking együttes egyik frontemberével, Thomas Anders-szel. Doina Ciurea programigazgató elmondta, számtalan versenyt szerveznek a megnyitón felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt: lesz rodeó, malackergetés a sárban és sok más meglepetés díjakkal, a gyerekek természetes fagylaltot, édességeket, a felnőttek pedig sört, italokat nyerhetnek.

A park a hét minden napján nyitva tart, hétköznap 10 órától este 9-ig, hétvégén pedig az utolsó vendég távozásáig. Most szombaton fellépni Sláger Tibo, aki mulatós zenével szórakoztatja a közönséget, őt követi a Floare de Colţ nevű együttes, akik román mulatóst és könnyűzenét fognak játszani. Vasárnap színpadra lép a megalakulása tizenötödik esztendejét ünneplő, közismert Insect paródia-együttes és a kétszeres Guinness-rekorder Ida Aerobic is, akik kicsit megmozgatják majd az embereket.

Ugyanakkor színfoltját képezi a vasárnapi fellépőknek az egyre népszerűbb sepsiszentgyörgyi Selfish Mercy zenekar is, akik ír és kelta eredetű hagyományos zenéből táplálkozó muzsikát fognak előadni. Sepsiszentgyörgyről és Brassóból is egyaránt könnyű megközelíteni a parkot: mindkét városból óránként indulnak kisautóbuszok, azaz maxitaxik, felnőtteknek 5 lej, míg gyerekeknek 2 lej a jegy ára. A park területén folyamatosan közlekedik a Thomas-kisvonat, így mindenhová el lehet jutni. Júniustól cirkusz is érkezik, augusztusban pedig egy 48 órás partit szerveznek, melyen nemzetközi dj-k fogják a talpalávalót biztosítani.

A programigazgató elmondta, hogy az egész befektetés értéke eurómilliókba került, ahogy beindul a szezon megnyitják a strandot is, három medence áll rendelkezésre, lehet majd vízibiciklizni, horgászni és indián sátrakban, illetve vízre épített házikókban megszállni. A százhatvan hektáros terület Kökös és Uzon részét képezi, így az adózás terén mind a két településnek hasznot jelent a létesítmény, főként, mert helyi embereket alkalmaztak, jelenleg Kökösből tizenöten dolgoznak a Natura Parknál.

(www.hirmondo.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!