ERDON Helyi hírek

2011.05.08. 17:08

Rövidfilmek a Szabadság moziban

<p>Nagyvárad - A Trés Court Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiválja keretében az elmúlt hétvégén a nagyváradi Szabadság moziban is levetítették a legrangosabb tavalyi rövidfilmeket.</p>

Összesen huszonöt romániai, illetve világszerte közel száz további városban tekinthette meg a közönség egy időben a legjobb kisfilmekből készített válogatást. Több mint ezer kisfilmmel neveztek be az alkotók. Műfaji megkötés nem volt, nevezni lehetett fikcióval, dokumentumfilmmel, animációval, és az alkotók is lehettek profik vagy amatőrök. Az egyetlen kritérium az volt, hogy a filmek ne legyenek hosszabbak három percnél. A zsűri ötvenegy filmet válogatott ki, ezek kerültek bemutatásra a fesztiválon. Emellett a fesztiválon résztvevő országok külön válogatást készítettek hazai kisfilmtermésből. Így történt Romániában is, ahol a zsűri húsz filmet válogatott ki a hazai alkotók filmjei közül. A fesztivál első két napján a nemzetközi válogatás 51 rövidfilmjét vetítették le mintegy három órás időtartamban, az utolsó napon pedig a húsz filmből álló hazai szelekciót láthatták az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!