ERDON Helyi hírek

2011.05.13. 12:33

Lázár Ervin Emlékversenyt szerveznek

<p>Nagyvárad - A Nagyváradi Diákokért Egyesület és a 11-es számú Nyolcosztályos Iskola második alkalommal szervezi meg a Lázár Ervin Emlékversenyt, melyre május 20-ig várják a kisiskolások jelentkezését.</p>

Még lehet jelentkezni a Nagyváradi Diákokért Egyesület (DIE) és a 11-es számú Nyolcosztályos Iskola által közösen szervezett Lázár Ervin Emlékversenyre, melyre május 24-én, 16 órától kerül sor a tanintézményben. A szervezők - Perecz-Simó Annamária, a DIE elnöke, Vass Annamária alelnök, Lovadi Margit, az iskola aligazgatója, Tempfli Emilia tanítónő és Coroianu Ágnes pedagógus – a napokban egy sajtótájékoztatón ismertették a verseny részleteit. Megtudhattuk, hogy maga az emlékverseny több részből áll: az 1-4 osztályosok számára rajzpályázatot hirdetnek, a 3-4 osztályosok pedig ezen kívül egy mesevetélkedőn is részt vehetnek. Idén első alkalommal kapcsolódnak be az 5-8 osztályos diákok is a versenybe Coroianu Ágnes tanárnő szervezésében. Ezt egyelőre iskolai szinten tartják meg, és ha sikeresnek bizonyul, akkor jövőre megyei szinten is megrendezik. A rajzpályázat témája, akárcsak a 3-4 osztályosok mesevetélkedőjének tárgyköre Lázár Ervin néhány meséje (a meséket a www.diakokert.ro honlapról is le lehet tölteni). Lázár Ervin a magyar gyermekirodalom kiemelkedő személyisége, meseírója. Sajátos hangú, nyelvi játékkal, humorral és szeretettel teli meséi a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt népszerűek lettek. Éppen ezért tökéletesen megfelel a gyermekek olvasás szeretetének kialakítására, megerősítésére, a gyermek-szülő együtt olvasási szokásainak elmélyítésére. A verseny tehát egy mesevetélkedő, melynek keretében élettörténetiismeretekről illetve korismeretről adhatnak számot a diákok, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Lehet jelentkezni

A vetélkedőre két fős csoportok jelentkezhetnek. A két korcsoport külön-külön méretkezik meg. Írásban megoldandó gyakorlatok, játékos rímfaragás és szituációs játékok egyaránt megtalálhatóak a feladatok sorában. Adminisztratív okokból a vetélkedőre benevezési díj is van, ami fejenként 5 lej. A rajzokat A4-es formátumban május 20-ig lehet elküldeni az office@diakokert.roe-mail címre, vagy a 410310 Lisabonei 9, PB55/3 postai címre. A rajz hátoldalára feltétlenül legyen feltüntetve a tanuló neve, az iskola, az osztály és tanító/tanár neve. A legjobb alkotásokat egy kiállítás keretében mutatják majd be, valamint felkerülnek az egyesület honlapjára is. Minden résztvevő oklevélben részesül majd, továbbá a legjobbak 1 egyhetes táborozást nyernek a városi strandon júliusban sorra kerülő napközis tábor keretében. Több könyvcsomagot is kiosztanak majd. Az emlékverseny fő célja nem a versenyszellem növelése, hanem az olvasás megszerettetése a gyerekekkel játékos keretek között. A fővédnök Pető Csilla parlamenti képviselő, fő támogató pedig a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-frakciója és a Projektmegvalósítási és Fejlesztési Igazgatóság (DDIP). Lovadi Margit aligazgatónő felhívta a figyelmet arra, hogy a rendezvény részét képezi a 11-es iskolában immár hagyományosan megszervezett Iskolanapoknak, mely egy egész héten át tart majd május utolsó hetében.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!