ERDON Helyi hírek

2011.05.06. 16:42

Konferencia

<p>Szatmár megye - Péntek kezdődött Nagykárolyban a „12 legszebb vers” konferenciasorozat nyolcadik állomása, ezúttal Ady Endre „Kocsi-út az éjszakában” című verse van terítéken.</p>

Az irodalmi tanácskozáson részt vesz a szakma „színe-java”, jeles magyarországi és erdélyi irodalomtudósok. Az esemény  délután 14 órakor irodalmi városnézéssel kezdődött, ezt Végh Balázs Béla, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti Kirendelt Tagozatának oktatója, a konferencia társszervezője vezette. 16 órakor a Szent László Közösségi Házban ünnepélyes megnyitóval indult az előadások sora, majd 19 órától a Collegium régizene-együttes koncertje következett. A napot a Hotel Select vendéglőjében megtartott „irodalmárok éjszakája” zárta, itt a konferenciához kapcsolódó könyveket mutatták be. Szombat délelőtt Nagykárolyban, míg délután Érmindszenten folytatódik a szakmai munka, a holnapi nap helyszíne pedig már Nagyvárad lesz.

Fischer Botond

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!