ERDON Helyi hírek

2011.05.22. 16:33

Jókedvű versenyzők

<p>Szatmár megye — Szellemi fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok részére rendezett május 20–án, és 21–én sportprogramot a Langdon Down Transilvania Egyesület, karöltve a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal. A Traian Vuia Szakközépiskola tornatermében 50 sportoló ojna dobásban, atlétikában, futballban, asztaliteniszben és kosárlabdában mérték össze ügyességüket.</p>

Szellemi fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok részére rendezett május 20–án, és 21–én sportprogramot a Langdon Down Transilvania Egyesület, karöltve a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal. A Traian Vuia Szakközépiskola tornatermében 50 sportoló – 30 az egyesület színeiben, tízen a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság részéről, és tízen a Kisegítő Iskolából – ojna dobásban, atlétikában, futballban, asztaliteniszben és kosárlabdában mérték össze ügyességüket. Az első nap a selejtzők napja volt, míg a szombaton a dobogós helyezésekért mérkőztek a versenyzők, kiket önkéntesek felügyeltek a rendezvény egész ideje alatt. A résztvevők nyakába a megyeközpont polgármestere, Ilyés Gyula akasztotta az érmeket, s ő adta át a helyezésekről szóló okleveleket is. Mint Gnandt Gábor, az egyesület munkatársa elmondta a hozzátartozók a lelátóról biztathatták a versenyzőket – azaz gyermeküket, unokájukat – akik így saját magukra és a melléjük beosztott önkéntes diákra voltak utalva, és nem rokonaikra. A szervezésnek ez a formája azt fogja eredményezni hosszútávon, hogy a sérültek – lehetőségeik határán belül – önnálósódnak, betagolódnak a csapatmunkába, és az egészséges fiatalok is megtanulnak bánni a fogyatékkal élő emberekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!