ERDON Helyi hírek

2011.05.23. 15:04

Itt a nyaralások ideje

<p>Megérkezett a nyár, így elkezdődött az üdülések ideje, sokan utaznak a bolgár és a görög tengerpartra.</p>

Ahogy nyáriasra fordult az időjárás, közeleg az iskolai vakáció és a nyaralások ideje. Sokan már az év elején lefoglalták az üdülési jegyeket, élve az előfoglalási kedvezmény lehetőségével, mások pedig most kezdik tervezgetni a nyarat, vagy a szezon idején használják ki a last minute utazások kedvezményeit. A külföldi üdülési lehetőségek közül idén a legtöbben a görögországi és bulgáriai utak iránt érdeklődnek, mivel ezek a legkedvezőbb árúak, egy görögországi egy hetes üdülés félpanziós ellátással 150-160 euróba kerül. Ezt főleg a családosok választják, hiszen gyerekek számára 10-14 éves korig többnyire ingyenes jegyet biztosítanak. Az utazást legtöbben egyénileg, személyautóval oldják meg. Júniusban és szeptemberben olcsóbbak a jegyek, mint a júliusi, augusztusi csúcsszezonban. Az európai kulturális körutak iránt évről-évre növekszik az érdeklődés, de inkább az idősebbek körében.

Hosszú hétvége

Közeleg a pünkösdi hosszú hétvége, amikor sokan elutaznak. Négy napos utazási lehetőségeket kínálnak Prágába, Velencébe, vagy az adriai tengerpartra 155-170 euró közötti áron. A Kelet-magyarországi gyógyfürdők különféle akciókkal várják a strandolni vágyókat, de az itthoni közeli és székelyföldi fürdők is egyre több kínálattal csábítják a turistákat. Sok magyarországi és külföldi csoport érkezik erdélyi, székelyföldi körutazásra, vagy a bukovinai kolostorokhoz. Sokan érdeklődnek a törökországi utazások iránt is, hiszen június 13.-ikai kezdettel közvetlen járat indul Szatmárnémetiből Antalyára, a Földközi tenger partján fekvő üdülővárosba, onnan buszok szállítják tovább az utasokat a közeli üdülőhelyekre. A legolcsóbb törökországi tengerparti nyaralás teljes ellátással, repülőjeggyel 500 euróba kerül. Aki a Duna-delta nádasaira, és élővilágára kíváncsi, már az interneten is különböző szálláslehetőségeket, panziókat találhat a delta településein. Csónaktúrákat lehet tenni a nádas vízfolyásain, ahol horgászatra is van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!