ERDON Helyi hírek

2011.05.08. 16:57

Ingyenes internet Szatmárnémetiben

<p>Szatmárnémeti - Ingyenesen használható ezentúl a kábel nélküli internet Szatmárnémeti új és régi főterén, a Coposu sétányon, valamint a Kossuth kertben.</p>

Szombat délelőtt került sor az Országos Rádiókommunikációs Társaság (ORT) és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közötti partnerség keretében elindított WiMAX szolgáltatások hivatalos megnyitójára a szatmárnémeti Coposu sétányon. Ettől az időponttól ingyenes vezeték nélküli internethozzáférést biztosítanak Szatmárnémeti régi és új központjában, valamint a Kossuth kertben.

Ünnepélyes megnyitó

A megnyitón részt vettek a város és a megye előljárói, akik szerint az internet mára szükségletté vált a társadalom számára.Túrós Lóránd, Szatmárnémeti tanácsos, mint az ORT gazdasági igazgatója elmondta, Szatmárnémeti az első városok között szerepel, ahol biztosítják az ingyenes szolgáltatást, amit országos szinten szeretnének elindítani. Az internetet sugárzó felszerelést ingyen bocsátják a polgármesteri hivatal rendelkezésére, amelynek mindössze havi 240 eurós bérletet kell fizetnie. Az internetet laptopon, vagy mobiltelefon fogható a városközpontban.

Pándi Annamária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!