ERDON Helyi hírek

2011.05.05. 15:24

Fogorvosi konferencia Váradon

<p>Nagyvárad - Május 5–7. között zajlanak a bihari megyeszékhelyen a Nagyváradi Fogorvoslás Napjai, a Magánpraxisú Fogorvosok Országos Egyesületének (MFOE) helyi, Crişana nevű kirendeltségének a szervezésében.</p>

Az immár XI. alkalommal megszervezett esemény csütörtökön kora délután kezdődött meg a nagyváradi Gheorghe Şincai Megyei Könyvtárban. A szervezők nevében dr. Panţel Márton György köszöntötte az egybegyűlteket, ismertetve a három napos konferencia főbb aspektusait, illetve bemutatva a Crişanát, mely országos szinten az első olyan szerveződés volt, mely rendszeres jelleggel szervezett magas szintű képzéseket. A Crişana tevékenységét méltatta felszólalásában dr. Voicu A. David, a Magánpraxisú Fogorvosok Országos Egyesületének elnöke, oklevéllel is kifejezve elismerésüket. Mint megtudtuk, „kettő az egyben” alapon a Nagyváradi Fogorvoslás Napjai keretében zajlik az MFOE országos konferenciája is.

Szakmai képzések

A hivatalos megnyitó után kerekasztal beszélgetéssel, előadásokkal folytatódott a konferencia. Olyan témaköröket „boncolgattak” a résztvevők, mint a fogorvosi rendelőkben használatos tarifák, az orvosi műhibák veszélye, a fogorvosok és a fogtechnikusok együttműködése, a rendelők működtetése és menedzsmentje stb. Ma és holnap főleg a gyakorlati képzésre helyezik a hangsúlyt, és kiemelkedően foglalkoznak a fogtechnikusok és orvosok közötti jó együttműködés erősítésével.

Tököli Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!