ERDON Helyi hírek

2011.05.12. 10:54

Figyelmeztető lövéseket használtak

<p>Szatmár megye - A hírszerző és belbiztonsági igazgatóság tisztjeitől kapott információk alapján a Szatmár Megyei Határrendészet munkatársai fokozott ellenőrzési és megfigyelési szolgálatot teljesítettek a halmi határvonal környékén.</p>

Az akció során május 10-én 21 órakor a határrendészek az ukrán határ közelében több személyre lettek figyelmesek, akik nagy térfogatú csomagokat cipeltek, majd felpakolták azokat egy traktor utánfutójára Románia területén. A törvény értelmében a szolgálatot teljesítő határrendészek felszólították az említett személyeket arra, hogy álljanak meg igazoltatás végett, azok azonban Ukrajna irányába szaladtak. Ekkor a határrendészek több figyelmeztető lövést is leadtak függőleges irányba, ám a menekülők ekkor sem álltak meg, átszaladtak a szomszédos ország területére, csupán egyetlen személyt, a 21 éves J. Adrian román állampolgárt sikerült elfogniuk a határrendészeknek. A traktor átvizsgálásakor abban 15 ezer doboz, az ukrán vámmentes üzletekből származó Jin Ling típusú cigarettát találtak, melyek piaci értéke 63 ezer lej. A határrendészek a teljes cigarettamennyiséget elkobozták, a traktort pedig a nyomozás idejére lefoglalták. A szatmári és az ukránhatárrendészek közösen folytatják a nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!