ERDON Helyi hírek

2011.05.25. 17:56

Feltámadási menet 2011

<p>Szatmár megye — Idén immár hetedik alkalommal rendezik meg a Feltámadási menetként ismert staféta-zarándoklatot, melyet a magyarországi zamárdi hívek minden magyar lelki megtisztulásáért és az összmagyarság újra nemzetté válásáért indítottak még 2005–ben, a rossz emlékű 2004. december 5.-i népszavazást követően.</p>

Idén immár hetedik alkalommal rendezik meg a Feltámadási menetként ismert staféta-zarándoklatot, melyet a magyarországi zamárdi hívek minden magyar lelki megtisztulásáért és az összmagyarság újra nemzetté válásáért indítottak még 2005–ben, a rossz emlékű 2004. december 5.-i népszavazást követően. A menet és a Feltámadási kereszt pünkösdre érkezik Csíksomlyóra. Szatmárnémetiben május 28–án 6 órakor a Szentlélek templomban, majd vasárnap a Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) templomban a 10 órás szentmisén fogadják a zarándokokat a házigazdák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!