ERDON Helyi hírek

2011.05.24. 09:38

Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó Nagyváradon

<p>„Verjetek gyökeret Krisztusban” (Kol 2,7) a mottója az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozónak, amit a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség az Egyházmegyei Ifjúsági Központon keresztül immár második alkalommal szervez meg szombaton, 2011. május 28-án Nagyváradon.</p>

Az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozóra meghívást kaptak az egyházmegye plébániái csoportjai, illetve azok a fiatalok, akik nyitottak a hitbeli megerősödésre, a közös tanúságtételre. A rendezvény programja a Szent László Iskolaközpont épületében (Partenie Cosma utca 3-7) regisztrációval kezdődik 9.30 órakor, majd a vajdasági Szabadkáról érkezett Ébredés nevű zenekar segít a fiataloknak ráhangolódni a találkozóra. 10.00 órakor a fiatalok körmenetben indulnak az egyházmegye központi szentélyéhez, a székesegyházhoz, ahol a jelenlévő papokkal közösenBöcskei László megyés püspök szentmisét mutat be.

Az ünnepi liturgiát követően a résztvevők kiscsoportos beszélgetéseken osztják meg egymással a találkozó mottójával kapcsolatos gondolataikat. A délutáni program a kikapcsolódá és jegyében telik: akadályverseny és kulturális program várja a fiatalokat a Püspöki Palota kertjében.

Nem csak a fiatalokat, de a felnőtteket is várjuk, hogy a szentmisén való részvételükkel támogatásukról biztosítsák a felnövekvő  nemzedéket. A főpásztor külön kéri a szülőket, nagyszülőket, hogy ilyen formában is adják jelét annak, hogy szeretik a fiatalokat és segíteni akarják őket az Isten féle vezető úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!