ERDON Helyi hírek

2011.05.25. 19:40

Családi hétvége és gyermeknap

<p>Szatmár megye - Az idei esztendőben június 3. és 5. között kerül megrendezésre a tömegrendezvény, melynek sztárvendégei Vikidál Gyula és Zséda.</p>

Az egész hétvégés kikapcsolódást biztosító rendezvénysorozat június 3-án, pénteken az Északi Színház Ács Alajos Stúdiótermében 19 órakor kezdődik, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Balogh Júlia a „Gyulafehérvártól Trianonig” című dokumentumfilmjét mutatják be. Június 4-én a Kossuth-kertben 10 és 14 óra között a Pünkösdi király és tavaszkirálynő megválasztására kerül sor. Ezzel párhuzamosan 12 és 16 óra között a Családok vetélkedője zajlik. 16 órakor veszi kezdetét a színpadi produkciók sora a Lázári Általános Iskola tanulóinak fellépésével, őket a Bartók Béla Hagyományörző Kulturális Egyesület, majd a szatmári színészek Derűs percek előadásai követik, 18 órakor pedig a csíkszeredai Fűszál Együttes koncertjére kerül sor. 19.15 órakor a Felvidéki Rockszínház és a Harag György Társulat színészeinek közös fellépését tekinthetik meg az érdeklődők, a nap fénypontja pedig a 20.30 órakor kezdődő Vikidál Gyula koncert lesz, az első nap utcabállal zárul. (Állandó programok a két nap alatt: kézműves vásár, könyvutca, gyermekprogramok, bábszínház, lovasbemutató, kutyakiképzés). Másnap 14 és 16 óra között „Környezetvédő szeretnék lenni” című vetélkedőre kerül sor a Zöld Házban, a Szatmárnémeti Környezetvédelmi Ügynökség szervezésében.
Június 5.
A 22. Gyermeknap június 5-én felvonulással veszi kezdetét az Északi Színház és a Kossuth-kert között, majd 9.45 órai kezdettel megkezdődnek a rendezvények: bábszínház, néptánc előadások, népi gyerekjátékok tanítása, diákszínjátszás, vásári komédiák, arcfestés, különböző szórakoztató programok gyermekeknek, táncház. A nap a 17.30 órakor kezdődő ZSÉDA koncerttel ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!