ERDON Helyi hírek

2011.05.23. 14:41

A mezőgazdasági kamarákról

<p>Bihar megye - Januárban tették közzé a Hivatalos Közlönyben a helyi, megyei és területi mezőgazdasági kamarák megalakulásáról szóló törvényt.</p>

A mezőgazdasági kamarák nonprofit jogi személyek lesznek, melyek azért alakulnak majd meg, hogy védjék és képviseljék a mezőgazdasággal, állattenyésztéssel, erdészettel foglalkozók érdekeit, s egyúttal a felsoroltak fejlődését is elősegítsék. A kamarák vezetőségét szavazat alapján választják meg a tagok, azaz többek között a Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökség (APIA) adatbázisában szereplők, a magán erdőkitermelések tagjai, a szakmai egyesületek tagjai, illetve mezőgazdasággal, állattenyésztéssel, erdőkitermeléssel foglalkozó személyek. Az első választásokat a mezőgazdasági minisztérium szervezi meg az Országos Kezdeményező Bizottságon keresztül.

A mezőgazdasági kamarák

Jelenleg megalakultak a helyi kezdeményező bizottságok, s minden megyében jóváhagyták a helyi mezőgazdasági kamarák, a választási kerületek és irodák, valamint a választókörzetek számát. Bihar megyében 17 helyi mezőgazdasági kamaránál szerveznek majd választásokat, ezek a következő helységeket képviselik: Esküllő, Belényes, Nagybáród, Magyarcséke, Alsókocsoba, Tisztásfalva, Bihardobrosd, Biharlonka, Margitta, Madarász, Nagyvárad, Rény, Székelyhíd, Szalárd, Szentmárton, Tenke, Érmihályfalva. 17 választási kerület, 86 választási iroda és 86 választókörzet alakul majd meg. A Bihar megyei Kezdeményező Bizottság a Bihar megyei Mezőgazdasági Igazgatóság székhelyén működik, Nagyváradon, a Gillányi (Dimitrie Cantemir) utca 24-26 sz. alatt, s itt szolgálnak további információkkal is. Telefonszámaik: 0259.416.722, 0359.418.302, telefax 0259.417.976.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!