ERDON Helyi hírek

2011.05.16. 14:14

A 48. Ér Kupát szervezték meg Kiskerekiben

<p>Bihar megye - A lányok mezőnyében Szalacs, a fiúknál Ottomány csapata szerezte meg az első helyet a Kiskerekiben rendezett, 48. Ér Kupa kézilabda versenyen, melyen nyolc település iskolásai versengtek.</p>

Az elmúlt hét végén Kiskerekiben, az egy héttel korábban felavatott kézilabda pályája volt a helyszíne az általános iskolásoknak 48. alkalommal megszervezett Ér Kupa  kézilabda vetélkedőnek. Nyolc település leány és fiú csapatai vetélkedtek: Albis, Éradony, Érkeserű, Érszőlős, Szalacs, Érbogyoszló, Ottomány és Kiskereki.  Ahogy az lenni szokott, a minden évben más-más helyszínen megtartott esemény idején, az éppen házigazda falu apraját-nagyját megmozgatta a verseny. Idén több, mint 200 személyre  főztek Kiskerekiben két napig, ebbe beleszámolva a versenyző gyerekeket, és kísérőiket is. Reggelire szendvicsek és hidegtál, ebédre bográcsos, csorba és fánk volt az asztalon.

Meccsek pénteken, szombaton

Pénteken reggel, Nyíri Sándor  helyi polgármester köszöntő szavai után kezdődtek a csoportmérkőzések, összesen 24. A lányok 2X10 percet, a fiúk 2X12 percet játszottak egy-egy meccsen, a pálya környéke pedig a szurkolók bíztatásától volt hangos, itt-ott még zászlók, transzparensek is feltűntek. A csoportmeccsek  után, szombaton, már 2X15, illetve 2X20 perces találkozókon, a VII.-VIII. helyért Kiskerei–Szőlős 10–1 (lányok), Kiskereki–Adony 23–3 (fiúk); az V.-VI. helyért Bogyoszló–Keserű 5–0 (lányok), Szőlős–Albis 5–4 (fiúk). A csoportok első és második helyezettjei keresztbejátszás útján vívták az elődöntőket: Szalacs–Adony 12–2, Albis–Ottomány 11–9 (lányok); Szalacs–Bogyoszló 22–21, Ottomány–Keserű 29–8 (fiúk).

Helyosztók, díjazottak

A kisdöntőben, vagyis a harmadik helyért: Ottomány–Adony 13–5 (lányok), Bogyoszló–Keserű 18–7 (fiúk). A döntők eredményei: Szalacs–Albis 13–7 (lányok), Ottomány–Szalacs 21–4 (fiúk). Nyíri Sándor polgárnester, illetve Szabó Ödön, az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke adta át a jutalmakat, és a következő különdíjakat is: legjobb kapus – Kerezsi Mónika (Albis), Ádám Zsolt (Ottomány), legjobb játékos – Pap Krisztina (Szalacs), Matyi Krisztián (Ottomány), gólkirály(nő) – Matyi Krisztián (Ottomány, 31 gól), Biri Anett (Ottomány, 36 gól). A sportszerűségi díjat  a lányoknál Szőlős, a fiúknál Adony vihette haza. Jövőre Ottományban találkoznak a csapatok, míg két év múlva, a jubileumi 50. Ér Kupát Keserű szervezheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!