ERDON Helyi hírek

2011.04.08. 14:19

Váradinduló a fúvószenekari koncerten

<p>Nagyvárad - Április 15-én este hét órától ismét fellép a Nagyváradi Szimfónikus Fúvószenekar. A hangverseny helyszíne a váradi Filharmónia koncertterme lesz.</p>

Manyák Erik a fúvósok nagyzenekarának karnagya a koncertet beharangozó pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy célkitűzéseik között szerepel az, hogy minden évben legalább két koncertet adjon a zenekar Nagyváradon, emellett évente mimimum egyszer koncertezzen külföldön is, és természetesen az országból jövő történő különböző meghívásoknak is eleget tesznek. Ez útóbbi jegyében idén május 20-21-én székelyföldi miniturnén vesz részt az együttes. Május 20-án Rétyen a Romániai Magyar Fúvószenekarok Központjában, egy nappal később pedig Székelyudvarhelyen lép fel a zenekar, míg június közepén a németországi Treppendorfba kaptak meghívást. Sőt, Manyák Erik bejelentette azt is, hogy a zenekar meghívás kapott egy 2012-es izraeli fúvósfesztiválra is. A 15-iki nagyváradi fellépésről Manyák Erik elmondta, hogy az első részben szimfónikus fúvószenekarra írt kompozíciók hangzanak el, ezt követően az ifjúsági zenekar lép fel, végezetül pedig a fúvószenekar szórakoztató zenét fog játszani. Egyéb meglepetések mellett a hngversenyen elhangzik majd a  Manyák Erik által komponált váradi induló is.

Van igény rá

Székely István a zenekar adminisztrátora bejelentette, hogy a tavaly decemberi koncert óta a zenekar harmincról negyvennégy főre bővült, és az ifjúsági zenekar létszáma is hatról tizenhat főre emelkedett. A sajtótájékoztatón jelen lévő Szabó Ödön, az RMDSZ megyei szervezetének ügyvezető elnöke, a váradi fúvószenekar létrehívásának egyik ötletgazdája elmondta, hogy Nagyváradon hagyománya volt a fúvós muszikának, ezt a hagyományt kívánják újra meghonosítani a Sebes-Körös parti városban. Hogy van igény erre a fajta muzsikára, azt bizonyítja az, hogy a tavaly decemberi koncerten nagyon nagy volt az érdeklődés, továbbá az, hogy a zenekarba is igen nagy számban jelentkeztek a muzsikálni vágyók, jelezte Szabó. Egyébként a Nagyváradi Szimfónikus Fúvószenkar továbbra is várja a muszikálni vágyókat, az érdeklődők a varadifuvosok@gmail.com emilcímen, vagy a 0741-002.952 telefonszámon jelentkezhetnek.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!