ERDON Helyi hírek

2011.04.29. 13:27

Tőkés László is jelen lesz a boldoggá avatáson

<p>Mint ismert, vasárnap, május elsején több százezer zarándok részvételével boldoggá avatják a 2005-ben elhunyt II. János Pál pápát. A ceremóniát XVI. Benedek pápa celebrálja majd.</p>

Az Európai Parlament elnöke, Jerzy Buzek vezetésével a Rómába látogató küldöttség tagja Tőkés László EP alelnök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke. A volt királyhágómelléki református püspök érdeklődésünkre elmondta: „Különös lelki indíttatást jelent számomra a küszöbön álló római látogatásom.

Mint egyházi ügyekért felelős alelnök leszek jelen a boldoggá avatáson. II. János Pál pápa egy olyan alakja volt a katolikus egyháznak és az egyházi világnak aki tevőleges módon meghatározó szerepet játszott a kommunista diktatúra bukásáért folytatott küzdelemben és ezáltal a vasfüggöny innenső oldalán élő népek felszabadításában. Az ő szellemében kell folytatnunk a küzdelmet, hogy minden totalitárius rendszer, a többi kommunista országok népei is felszabaduljanak és visszanyerjék emberi méltóságukat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!