ERDON Helyi hírek

2011.04.08. 14:58

Székely termékek kerülhetnek a CBA polcaira is

<p>Hargita Megye - Levelet adott fel a csíkszeredai postahivatalnál Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Kovászna és Maros megye tanácselnökének, valamint a székelyföldi termelőknek április 8-án, amelyben arra kéri a címzetteket, segítsenek megszervezni egy székelyföldi termékbemutatót a CBA magyarországi üzletlánc számára, illetve készítsék elő termékeiket erre az eseményre.</p>

Hargita Megye Tanácsa a magyarországi Cora üzletláncban való sikeres megjelenést követően idén bővíteni szeretné a székely termékek anyaországban való bemutatkozási lehetőségét. Ezúttal a CBA magyarországi üzletlánc polcaira szeretné eljuttatni a székely termékeket, újabb esélyt adva a régió vállalkozóinak termékeik szélesebb körben való értékesítésére, valamint hogy felhívják a nagyvilág figyelmét minőségi termékeikre.

Borboly Csaba a székely tanácselnököknek és termelőknek – köztük román termelőnek is – címzett levelekkel együtt a CBA magyar üzletlánc vezetőségének is küldött levelet, amelyben meghívta az április 29-i Marosvásárhelyre tervezett termékbemutatóra.

  Azt szeretnénk, hogy a székelyföldi termékek minél több üzletlánc polcain elérhetőek legyenek, és ezáltal újabb munkahelyek létesüljenek ebben a térségben. Hiszünk abban, hogy az itteni hagyományos vagy akár ipari termékek versenyképesek, jó minőségűek, képesek plusz jövedelmet hozni az ittélők számára, és ezáltal hozzájárulnak az itthonmaradáshoz is. Ugyanakkor a jó minőségű székely termékek turistacsalogatók is lehetnek. Bízom abban, hogy a CBA számára szervezett termékbemutatón sok értékes termék lesz bemutatva, amelyek vevőkörre találnak a CBA üzletlánc 3900 magyarországi üzletében, sőt a CBA-nak közel száz üzletből álló hálózata van Romániában is, így ezen a hálózaton keresztül a székely termékek elérhetővé válhatnak Erdélyben vagy akár Székelyföldön is – nyilatkozta a levelek feladásakor Borboly Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!