ERDON Helyi hírek

2011.04.18. 16:27

Mac-üzlet nyílt a Lotus Centerben

<p>Nagyvárad - A napokban nyílt meg a megye első és egyetlen Mac-üzlete, iSintezis néven, a váradi Lotus üzletkomplexumban. A részeletkről Bondor András ügyvezető igazgató számolt be.</p>

A Sintezis cég húszéves fennállása alkalmából hozta létre Bondor András ügyvezető igazgató a Mac-képviseletet. „Azt is mondhatnám, hogy ez a hab a tortán, vagy a szülinapi ajándék” - jegyezte meg. Mint megtudtuk, szigorú feltételeket kell teljesíteni ahhoz, hogy hivatalos Mac-üzletet nyithasson, az is elő van írva, hogy miképpen kell kinéznie az üzletnek. Mivel a Sintezis fontos helyet foglal el a hazai IT-piacon, az Apple támogatta ennek az üzletnek a megnyitását – tette hozzá.

Fennállásának első tíz éve alatt a Sintezis főleg vállalatok, intézmények számára nyújtott felszereléseket, technikai megoldásokat, az utóbbi években viszont többnyire szállítóként vált ismertté a cég (nemzetközi áruházláncok hazai képviselőit látták el többek között pénztárgépekkel, POS-felszerelésekkel).

Nincs célcsoport

A Mac-üzlet létesítése egy újabb lépés – ezúttal cégekre és magánszemélyekre egyaránt gondoltak. Nincs egy körülhatárolt célcsoportjuk, ugyanis ezek között a számítástechnikai eszközök között a szórakozni vágyó fiatalok ugyanúgy megtalálhatják a számításaikat, mint a nagyvállalatok. Amint az ügyvezető igazgató elmondta, az Apple Macintosh számítógépek esetén valójában a 65 ezer alkalmazás jelenti az értéket. Ezek egy része ingyenesen, egy része pedig 1-3 dollárért tölthető le, s a legkülönfélébb területen alkalmazható: a fényképek feldolgozásától az egészségügyi adatbázisok létesítésén át a gyerekeknek való programokig. Aki egyszer kipróbálta a Mac-számítógépeket, soha többé nem akar mást – mondta az igazgató. Például ezek a gépek azonnal beindulnak, gyakorlatilag nincs indítási idő, s vírusaik sincsenek. A nyomtatók, kamerák stb. azonnal csatlakoztathatók és működtethetők, nem kell semmiféle programot letölteni ehhez, soha nem áll fenn összeférhetetlenség. S nem utolsó sorban – amint az üzletben tapasztaltuk - a Mac-család szinte mindegyik terméke egyúttal esztéteikei élményt is nyújt.

Választék

Az üzletben a legkülönfélébb számítástechnikai eszközök megtalálhatók: például iPodok mindazoknak, akik zenét akarnak hallgatni (olyanok is, amely segítségével akár telekonferenciák is lebonyolíthatók), zsebszámítógépek (notebookok), iPadek, iPhone-ok, s természetesen a MacBook elnevezésű laptopok és az iMac számítógépek széles választéka.

Adatok:

A MacBook Air laptopok ára 4.775 és 7.643 lej közötti. Az iPhone-ok 2.823, illetve 3.316 lejbe kerülnek Az iMac számítógépek ára 5.842 és 9.741 lej közötti, míg a MacMini számítógépek 6.000 és 8.000 lej közötti összegbe kerülnek.

Miért érdemes betérni a Mac-üzletbe?

Bondor András, ügyvezető igazgató: „Aki bejön, egy teljesen új technológiával, s teljesen új termékekkel ismerkedik meg. Utána pedig soha nem elégszik meg mással.”

Sebastian Pantea, üzletvezető: „Első sorban az utolsó generációs termékek miatt. Az Apple új utakat nyitott meg, s alternatívát nyújt a nálunk megszokott termékekre.”

Raluca Opriş, eladási tanácsadó: „Megdöbbentő ez a technológia, de én egyébként azon is csodálkoztam, hogy hány fiatal ismeri már ezeket a termékeket.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!