ERDON Helyi hírek

2011.04.01. 12:24

Költségvetés módosítás

<p>Nagyvárad - A március 31-i nagyváradi helyi tanácsülésen módosították a költségvetést. Erre többek között azért volt szükség, hogy belefoglalják a büdzsébe a Környezetvédelmi Minisztériumtól kapott 1.510.000 lej értékű támogatást, ami a tömbházak hőszigetelési programjára érkezett.</p>

Ez az összeg a már leszerződött hőszigetelési munkálatok elvégzését, és további tizenegy tömbház hőszigetelését teszi lehetővé. Ugyanakkor az egészségügyminisztérium is jelezte már, hogy 10.381.000 lejt átutal az önkormányzatnak a kezelésében lévő kórházak feújítására. Ugyancsak belefoglalták a költségvetésbe azt a 17  millió lejnyi kölcsönt, amelyet a város az ipari park idei évi beruházásaira akar költeni. „A költségvetésmódosítás magában foglal egy sor összegátcsoportosítást. Ezekre az átcsoportosításokra főként azért van lehetőség, mert a városnak sikerült takarékoskodnia a közbeszerzési eljárásokon. Így a közbeszerzésekre előirányzott, de fel nem használt összegeket át tudtuk csoportosítani az önkormányzat más beruházásaihoz” - mondta Eduard Florea, az önkormányzat gazdasági igazgatóságának vezetője. A költségvetésmódosítás nyomán 30 ezer lejt kap a Katasztrófavédelem búvármentő képzésre és feszterelések vásárlására, és12 ezer lej jut az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon képviselő Hotel FM együttest támogató Meda Music Egyesületnek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!