ERDON Helyi hírek

2011.04.18. 14:38

Avram Iancut Gábor Áronért

<p>Sepsiszentgyörgy - Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere válaszolt a helyi Szociáldemokrata Párt képviselője által megfogalmazott kérésre.</p>

Pár napja ugyanis Horia Grama szociáldemokrata parlamenti képviselő azt kérte Sepsiszentgyörgy önkormányzatától, hogy egy központi utca kapja az Avram Iancu nevet, hozzátéve, hogy ez a háromszéki románok joga. Sepsiszentgyörgyön az utcanevek vitája közel sem áll a végkifejlettől, lassan naponta találkozunk újabb fejleményekkel. Nemrég Horia Grama azt kérte Antal Árpád Andrástól, hogy egy sepsiszentgyörgyi utca kapja az Avram Iancu nevet – a polgármester válasza az volt, hogy akkor lesz Sepsiszentgyörgyön Avram Iancu utca, amikor Abrudbányán az emberek Gábor Áron utcán sétálhatnak.

Ennek hallatán Grama azt nyilatkozta, hogy mielőbb felveszi a kapcsolatot Fehér megyei kollégáival, és intézkedni fog, hogy ez megvalósuljon. Feltette ugyanakkor a kérdést, hogy mi lesz akkor, ha Abrudbányán nem akarnak Gábor Áron utcát, hanem mondjuk Petőfi Sándort. A szociáldemokrata képviselő azt is megjegyezte, hogy nem bízik Antal Árpád András szavaiban, szerinte Sepsiszentgyörgy polgármestere nem fogja betartani a szavát. Kiderül majd, hogy lesz-e cserebere, egyelőre Sepsiszentgyörgyön nincs Avram Iancu, és Abrudbányán sincs Gábor Áron utca.

(www.szekelyhon.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!