ERDON Helyi hírek

2011.03.04. 09:10

Váradi a díjazottak között

<p>Nagyvárad - Az Áldás Népesség Társaság és az Erdélyi Magyar Ifjak 2010. végén irodalmi pályázatot hirdetett IX-XII. osztályos diákoknak, melynek célja bevinni a köztudatba a magyar nemzet fogyásának tényét és mozgósítani a társadalmat e baj orvoslása érdekében.</p>

A pályaművek témája: a 3. testvér iránti szeretet, illetve az utána való vágyakozás volt. A leadási határidőig, több mint kétszáz pályázat érkezett be. A nyertesek között van Ökrös Hegyi Tünde, (88 pont) 15 éves, a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Kollégium diákja. A harmadik helyezést elnyerő pályázatának címe: Én, a harmadik, valós történet. Az ő nyereménye 300 euró. A díjátadó ünnepségre március 13-án, vasárnap, 14 órától kerül sor, Kolozsváron, az Egyetemiek Háza (Farkas utca 3.) Nagy termében. Az eseményen részt vesznek a rendezvény védnökei: Tőkés László az Európai Parlament alelnöke valamint Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!