ERDON Helyi hírek

2011.03.18. 12:41

TanárkVíz, második alkalommal

<p>Nagyvárad - Második alkalommal szervezték meg a Partiumi Keresztény Egyetemen a TanárKvíz elnevezésű rendezvényt csütörtök délután a tanintézmény oktatóinak részvételével.</p>

Ebből az alkalomból a benevezett tizenöt tanár három fős vegyes csapatokat alkotva mérte össze tudását. Olyan kérdésekre kellett válaszolniuk, melyek esetenként igencsak távol estek az általuk oktatott tárgyköröktől. A legnagyobb fejtörést a bulvár és a sport kérdések okozták. Könnyebbnek bizonyultak az egyetemmel és a diákszervezet tevékenységével kapcsolatos kvízkérdések. A díszterem soraiban főleg egyetemi hallgatók foglaltak helyet, akik tapssal biztatták a versenyzőket. Minden jó választ pontoztak a szervezők. A villámkérdések sorában változatos kérdésekre kellett válaszoljanak a tanároknak, természetesen minél rövidebb időn belül. A kvíz- és villámkérdések alapján alakult ki a győztes csapat, melynek tagjai: Györgybíró András a Társadalomtudományi Tanszék, valamint Kinter Tünde és Maior Enikő a Közgazdaságtudományi Tanszék oktatói. A győztesek átvehették az úgynevezett vándorkupát, minden résztvevő pedig oklevelekben részesült. Az est konferansziéja egyébként Márkos István, a Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezetének új elnöke volt.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!