ERDON Helyi hírek

2011.03.30. 16:42

Homokzsákot ragadtak az újságírók

<p>Nagyvárad - Szerdán a Körös partján található vízügyi állomásnál a Föld Napja alkalmából szervezett rendezvénysorozat zárásaképpen sajtókupát rendeztek, melyen szerkesztőségünk küldöttsége is részt vett.</p>

A Körösök Vízügyi Igazgatósága és a Nagyváradi Vízügyi Társaság a Föld Nemzetközi Napja alkalmából számos akciót szervezett megyeszerte. A rendezvénysorozat ünnepélyes zárásaképpen szerdán a város határában, a Körös partján található vízügyi állomásnál szervezték meg az úgynevezett sajtókupát, melyen szerkesztőségünk két tagja is részt vett. A két intézmény alkalmazottjai és a Bihar megyei sajtó munkatársai két vegyes csoportot alkotva méretkeztek meg. A fehér és a kék sapkások „teljesítményét” az intézményvezetőkből, vízügyi szakemberekből álló zsűri értékelte. A résztvevők egy-egy csapatfelelőst kellett megnevezzenek, aki átvette a feladatokat tartalmazó mappát. Hat „ütközetben” méretkeztek meg a csapatok. Elsőként a műanyag árvízvédelmi falakat kellett időre elhelyezni a folyóval párhuzamosan, majd tizenöt homokzsákokat kellett megtölteni homokkal és azt minél hatékonyabban elhelyezni egy papírzászlóval jelzett területen.

Ötletes versenyszámok

Az úgynevezett laborpróba során a Körösből vett vízminta PH értékét kellett lemérni egy speciális eszköz segítségével. A sajtósok számára a legkönnyebb feladatnak bizonyult az a feladvány, melynek keretében egy 30 másodperces hírben kellett beszámolniuk az éppen zajló rendezvényről. A meglepetés versenyszám abból állt, hogy a csapattagok hátára egy-egy szót ragasztottak úgy, hogy a „megbélyegzett” versenyző ne tudhassa, mi az a szó. Így kellett kirakni a vízügyi intézmények által gyakran használt környezetvédelmi szlogent. Az eredményhirdetés előtt Pásztor Sándor vízügyi igazgató köszönte meg úgy az alkalmazottak, mint a sajtósok elmúlt havi munkáját. A zsűri összesítése nyomán a fehér sapkások csapata – melynek tagja volt a Bihari Napló és az Erdély Online küldöttsége is - nyerte az idei sajtókupát. A szervezők végül vendégül látták a meghívottakat és ígéretet tettek arra, hogy a rendezvényt jövőre is megszervezik.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!