ERDON Helyi hírek

2011.03.16. 13:07

Ha kell, tízszer, hússzor, százszor is kitesszük

<p>A Bihar megyei RMDSZ részére több településről és körzeti szervezettől érkezett bejelentés, hogy ismeretlen tettesek nemzeti ünnepünkre a közös értékek felmutatásával szemben, magyar közösségünk által elért anyanyelv-használati jogait sértették meg azáltal, hogy a települések bejáratánál kihelyezett magyar feliratait leragasztották. A nyilvánvaló provokáció ügyében az RMDSZ feljelentést tett a rendőrségen.</p>

A kilencvenes évek végén szinte heti rendszerességgel megtörtént hasonló eset. Következett egy olyan időszak, amikor már-már azt hittük, hogy az ilyen jellegű megnyilvánulásoknak az egységesülő  Európában végérvényesen vége lesz. Sajnos az elmúlt másfél évben már másodszor történt meg hasonló eset. Ha kell, tízszer, hússzor, százszor kitesszük a magyar nyelvű táblákat. Az RMDSZ Bihar megyei szervezete eljár azért, hogy a rongálás előtti állapotok minél hamarabb visszaálljanak. Ugyanakkor sajnos ez a tény is bebizonyítja, amellett, hogy újabb célokat tűzünk ki magunknak közösségünkért, a már elért eredményeket is meg kell védeni. Ezt pedig nem lehet másként, csak összefogva, együtt elérni. Ugyanakkor szükséges a megfelelő bölcsesség, hogy hasonló provokációkra higgadt, párbeszédorientált válaszokat adjunk, és ezáltal visszatérjenek hétköznapjaink az európai szintű normarendszerek kerékvágásába.

Semmilyen visszalépést nem vagyunk hajlandók elfogadni a már megszerzett jogaink ügyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!