ERDON Helyi hírek

2011.03.25. 14:43

Borboly Csaba bejelentéseket vár gyilkostói törvénytelenségekről

<p>A Gyilkostón észlelt törvénytelenségeket vagy szabálysértéseket a lakosság bejelentheti Borboly Csabának. Hargita Megye Tanácsának elnöke továbbít az illetékes hatóságoknak minden olyan lakossági bejelentést, amelyet bizonyítékokkal támasztanak alá.</p>

– Nagyon sok visszaélésről kering szóbeszéd, de mivel ezek alapján nem tudunk lépni, az a kérésem a lakossághoz, jelezzék bizonyítható formában, ha bármilyen törvénytelenséget észlelnek – nyilatkozta a tanácselnök. – Teljes diszkréciót biztosítunk, és továbbítjuk az információt az illetékes kivizsgáló szerveknek.

Nemcsak a Gyilkostót érintő közúti forgalomban, hanem az üdülőtelepen észlelt jogtalanságokat, szabálysértést vagy törvénytelenséget, például illegális kereskedelmet vagy szemetelést is jelezhetik, közölte Borboly Csaba, hangsúlyozva: fontos azonnal jelezni az ilyen eseteket, bizonyítékkal, mert másképp nem tudnak lépni az ügyben.

– Mindehhez szükség van a helyi vállalkozók, civil szervezetek, politikusok összefogására. Amikor a közigazgatás képtelen megbirkózni egy nagy problémával, akkor szükség van minden jó szándékú ember segítségére. Gyilkostó többet érdemel, ezért fontosnak tartjuk, hogy a megyei tanács segítsen ennek a kiemelt székelyföldi turisztikai célpontnak a fejlesztésében – mondta a megyei tanács elnöke.

Március elején Borboly Csaba azzal a javaslattal fordult Gyergyószentmiklós önkormányzatához, alakítsanak fejlesztési társulást (ADI) annak érdekében, hogy a megyei tanács segíthessen Gyilkostó üdülőtelep fejlesztésében, illetve problémái megoldásában, mivel sajnos a város önerőbőlnem képes a szükséges beruházások és fejlesztések megvalósítására. A közhasznú társulásnak szerepe lenne az üdülőtelep fejlesztési stratégiájának elkészítésében, turisztikai fejlesztések elkezdésében, idegenforgalmi népszerűsítésben, a különféle közszolgáltatások biztosításában, rendezési tervek elkészítésében, környzetvédelemben és más területeken való tevékenységben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!