ERDON Helyi hírek

2011.02.14. 08:03

Problémás a Tej-kifli program

<p>A vidéki diákok a gazdaságban található állatok etetésére használják a kormány által adott gyenge minőségű, időnként romlott tejet és kiflit, a városiak verekednek, sőt fociznak velük, a tanárokat pedig zavarja, hogy végzettségük ellenére ételosztogatásra kényszerülnek.</p>

Ezek a következtetései annak az elemzésnek, amely a Tej-kifli program hatását és hatékonyságát vizsgálja. A felmérést a kormány megrendelésére végezték 2009 végén Bukarest, Konstanca, Bákó, Iaşi és Brassó megyében. A tanulmány szerint a termékeket nagyobb mértékben fogyasztják vidéken, ahol a tej és a kifli jelentős élelmiszerforrás a diákok családjának, főként a roma gyermekek esetében, akik több esetben éppen emiatt járnak iskolába. Ezek mellett a városi gyerekek játszanak a kapott étellel.

A pazarlás megakadályozása végett a tanárok azt javasolják, büntessék meg azokat a gyermekeket, akik élelmiszert dobnak el, állítsanak össze listát azokról, akik lemondanak erről a juttatásról és irányítsák a részüket rászorulóknak. A tanulmányból kiderül, hogy vannak iskolák, ahol hallgatólagosan már egy ideje így tesznek. A tej-kifli programot 2002-ben vezették be az iskolákban és évente több mint 2 millió gyermek részesül benne.

(www.paprikaradio.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!