ERDON Helyi hírek

2011.02.25. 16:13

Márciuskák a könyvtárban

<p>Nagyvárad - Negyedik alkalommal szervezett a Down-kórosok Nagyváradi Egyesülete a Gheorghe Şincai könyvtárral közösen kiállítást a nappali központba járó fiatal Down-kórosok munkáiból. Ma délelőtt, ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét az esemény.</p>

Felszólalt többek között Ligia Mirişan múzeumigazgató, Anca Popescu Raţiu, a Hagyományos Művészet Megóvásáért és Népszerűsítéséért létesült Bihar megyei Központ munkatársa, Lucia Ciobanu, a Down-kórosok Nagyváradi Egyesületének képviselője, valamint Moga Luminiţa könyvtáros. Később díjakat vettek át a nappali központ önkéntesei és munkatársai, majd a fiatalok is, akik nap mint nap ott vesznek részt különböző foglalkozásokon, s többek között eladható dísztárgyakat is készítenek.

Ezt követően a könyvtár előcsarnokában megnyílt a tulajdonképpeni eladással egybekötött kiállítás: különféle kézzel készített, ízléses dísztárgyakat - márciuskákat, gyöngyfűzéreket, gyertyákat - kínálnak eladásra. A márciuskák ára 50 bani és 2 lej közötti, a gyöngysorok, szettek ára 10 és 15 lej között van, a gyertyák ára pedig 50 bani és 15 lej közötti. Az eladással egybekötött kiállítás március 8-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!