ERDON Helyi hírek

2011.02.18. 09:25

Kulturális stratégián dolgoznak

<p>Kolozs megye - Kulturális stratégiát dolgoz ki a 2014-2020-as időszakra a Kolozs Megyei Tanács. A tervet a kolozsvári művelődési intézményekkel és a megyei tanács alárendeltségébe tartozó intézményekkel közösen valósítják meg.</p>

Fekete Emőke a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatóján elmondta, hogy elsősorban felmérik a jelenlegi helyzetet, azonosítják az ezen a területen felmerülő problémákat és kidolgozzák ezek megoldásait. - Célunk a veszélybe került műemlékek megmentése, restaurálása. Ezt követően kulturális rendezvényeket szervezünk ezekben az épületekben - mondta el Fekete Emőke. Horváth Leonárd, a megyei művelődési igazgatóság vezetője elmondta, hogy az intézmények együttműködésének köszönhetően jelentős európai uniós támogatásban részesülhetnek. - A terv megvalósításával szeretnénk elérni azt, hogy Kolozsvár legyen 2020-ban Európa Kulturális Fővárosa - tette hozzá Horváth.

(www.paprikaradio.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!