ERDON Helyi hírek

2011.02.21. 14:42

Farsang, a gyerekek kedvenc ünnepe

<p>A farsang a tavasz kezdetének ősi ünnepe, a gyerekek körében a legkedveltebb a jeles napok közül. A hosszú, hideg, téli napokat már az óvodások is nagyon unják.</p>

De február közepétől Tél uraságnak már semmi keresnivalója e tájon, ha mégis itt maradna, reszkessen, mert jönnek a maskarások! 

Február 18.-án, a farsangi ünnepek keretében a Gyengénlátó óvóda magyar csoportos kis óvodásai, Varga Tünde és Kirei Gabriella óvónénik kíséretében ellátogattak a Szent László Gimnázium IV. osztályos tanulóihoz,(Zsigó Mária és Dari Melinda tanító nénik) hogy a hagyományoknak megfelelően együtt temessék el a hosszú telet.

A kisiskolások és tanító nénijük, Zsigó Mária ötletes tevékenységekkel és játékokkal lepték meg az óvódásokat, akik közül többen , jövőre már ebben az iskolában fognak tanulni. Ez a mulatság is jó alkalom volt arra hogy a kicsik megismerhessék leendő tanító nénijüket.

Az ötletes jelmezek felvonultatása után, fánkevő és pattogatott-kukorica evő verseny következett, amibe kicsik és nagyok egyformán jeleskedtek. Reméljük, hogy az apróságok jókedve elűzi a zimankós telet, s előcsalogatja a tavaszi napsugarakat, amelyek nemcsak a földet, de szívünket is felmelegítik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!