ERDON Helyi hírek

2011.02.17. 08:47

Csaltak a csomagolásnál

<p>Máramaros megye - Többezer zacskó cukor, liszt, máléliszt és rizs került kereskedelmi forgalomba Máramaros megyében kisebb súllyal, mint amit a csomagoláson feltüntettek. Erre egy nemrég megejtett ellenõrzés során jöttek rá a Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai.</p>

Összesen 12 kereskedelmi társasághoz látogattak el a fogyasztóvédők, és mintegy 20 ezer kilogrammnyi elõcsomagolt árut vizsgáltak meg. Az ellenőrzésnek meg is lett az eredménye: közel két és fél tonna terméket vontak ki véglegesen a kereskedelmi forgalomból, és összesen több mint 20 ezer lej büntetést róttak ki a felelõsökre.

A legkirívóbb különbséget a feltüntetett és a tényleges súly között a málélisztet tartalmazó zacskóknál tapasztalták, ezer gramm helyett csak 922 és 972 gramm közötti értékeket mértek az ellenőrzés során. De a cukor esetében sem volt sokkal jobb a helyzet, a kereskedelmi forgalomból kivont zacskókból átlagosan 25 gramm hiányzott.

A jelenleg hatályban levõ törvények az elõcsomagolt termékeknél a csomagoláson feltüntetett és a tényleges súly között legfeljebb 15 grammos különbséget engednek meg.

(www.nagybanya.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!