ERDON Helyi hírek

2011.01.05. 12:53

Számvetés az Agrárigazgatóságnál

<p>Bihar megye - A Bihar Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság az elmúlt napokban mérleget készített a tavalyi évben a különböző részlegei által lebonyolított műszaki ellenőrzésekről és inspekciókról.</p>

Ime néhány adat: az élelmiszeripari felügyelők 284 alkalommal ellenőriztek, melyek eredményeképpen felfüggesztettek 16 gyártási lícenszet, 14-et pedig visszavontak, 3 raktár működési engedélyét felfüggesztették, 24-ét pedig visszavonták. Figyelmeztetésben részesítettek 66 céget és 18 bírságot szabtak ki, 48 ezer lej összértékben. A zöldségek és gyümölcsök termelésének és értékesítésének ellenőrzésével felruházott szakinspektorok 150 alkalommal kontrolláltak: figyelmeztetésben részesítettek 75 kereskedelmi társaságot, és 18-at megbüntettek, 18 ezer lej összértékben.

Egy másik osztálynak a munkatársai a borok minőségét, származását, eredetiségét és nyilvántartását vették számba: 35 mintát vettek, 12 engedélyt bocsátottak ki ömlesztett bor árusítását célzó raktáraknak, és 3 kereskedőt részesítettek figyelmeztetésben, kihágások miatt. Az őstermelői bizonyítványokat is átvizsgálták: 30 bírságot szabtak ki 33.500 lej összértékben, illetve 49 szóban, 107-szer pedig írásban figyelmeztettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!