ERDON Helyi hírek

2011.01.27. 16:19

Saját erőből újítják fel székhelyüket

<p>Szatmár megye — A Szatmár Megyei Mozgássérültek Egyesülete 16 személynek biztosít munkát az ún. védett műhelynek köszönhetően.</p>

A Szatmár Megyei Mozgássérültek Egyesületének tagjai 2009–es megalakulásuk óta önkéntesen tevékenykedtek, tavaly ősztől azonban 12, majd további 4 mozgáskorlátozott társuk részére már munkakönyves állást tudnak biztosítani, mondta el érdeklődésünkre a szervezet elnöke, Pop Crina. Ez a siker a Miracole nevet viselő védett műhely megszervezésének és létrehozásának köszönhető, és természetesen a tettrekész és sikerre vágyó közösség érdeme. Amit elértek, nagyon nagy dolog, mert a gyakorlatban arról van szó, hogy a munkatársak napi nyolc órában, munkakönyvvel vannak alkalmazva. A csapat intézmények, kereskedelmi egységek iratait rendezi, ezen kívül az iratcsomókat kemény kötéssel is ellátják, azért, hogy a nap mint nap felgyűlt igazolások, okmányok továbbra is jó állapotban maradjanak. Jelenleg a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) közössége mindennapi tevékenységét könnyítik meg azzal, hogy rendben tartják az Ilişeşti utcára beérkező dokumentumokat, amely munkát a felek között köttetett szerződés alapján végzik. Természetesen fontos az, hogy a mozgáskorlátozottak jól érzik magukat, mert számukra is fontos a hasznosság tudata, átélése, a sikerélmény önbecsülést és tartást ad az egyénnek, magyarázta az elnöknő.

Folytatják a munkát

Ennek a védett műhelynek a bevételéből sikerült részben felújítani székhelyük belső terét, teljesen új nyílászárók kerültek a régi ablakok és ajtók helyére, új a padlócsempe és a falban található elektromos vezetéket is kicserélték. A falakat is felfrissítették, egészen a tégláig lekaparták a régi vakolatot, majd az újat szépen lefestették. Új szőnyegek és szekrénypolcok is kerültek a régiek helyére. Természetesen itt nem állnak le, amikor az időjárás kedvezőre fordul, folytatják a munkát, az utcafront felőli rész kerül sorra a felújításban.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!