ERDON Helyi hírek

2011.01.31. 12:24

Petőfi emlékverseny Bályokon

<p>Bihar megye - A napokban rendezték meg először Bályokon a Petőfi Sándor–emlékversenyt az I. – IV. osztályok magyar pedagógusai, Kiss Noémi, Tímár Angéla és Seres Erzsébet.</p>

A nagy eseményre szép számmal egybegyűlt szülőket, nagyszülőket és gyermekeket Seres Erzsébet  pedagógus köszöntötte, majd ismertette az emlékverseny mozzanatait, bemutatta a zsűri tagjait. A verseny két részben zajlott: csapatverseny, és önálló versenyszám. Az elsőben5 csapat  vett részt, melynek tagjai írásban válaszoltak 12 kérdésre, melyek nagy költőnk életére és műveire vonatkoztak. A feladatlapok kitöltésére 40 percet határozott meg a zsűri. A csapatmunka és az önálló versenyszámok közötti szünetben a IV. B. osztály versenyen kívül bemutatta a Falu végén kurta kocsma című Petőfi költemény dramatizált változatát.

Hagyománnyá válhat

A szünet után 26 kisiskolás  adta elő, szavalta nagy lelkesedéssel Petőfi verseit. Nehéz dolga volt a zsűrinek, melynek elnöke Kovács Irénke  magyartanár, tagjai pedig Fazekas Paula  óvónő, Boldis Magdolna  biológiatanár, valamint Zsíros Ottilia  iskolai könyvelőnő voltak. A végeredmény így alakult: I. – Hodosi Attila  (III. B.), II. Pop Roland  (IV. B.), III. Máté Dávid  (III. B.)Különdíjak: Sárközi Győző  (I. B.), és Tegzes Rita  (III. B.). A csapatversenyben Gódza Csilla(III. B.) az Anyám tyúkja című verssel szerezte meg a legmagasabb pontszámot (94), így ők vehették át az első díjat. Minden résztvevő édességet, üdítőt, emléklapot kapott, a díjazottak könyvjutalomban részesültek Székely Magdolna  iskolaigazgató, valamint a szervezők jóvoltából, akik remélik, hogy a Petőfi emlékverseny hagyománnyáválik a bályoki iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!