ERDON Helyi hírek

2011.01.06. 16:36

Nem segítettek, csak szavaztak

<p>Nagyvárad - Delorean Gyula, a váradi tanács RMDSZ frakciójának tagját kértük meg, hogy reagáljon az egykori lovardával kapcsolatosan felhozott vádakra.</p>

Delorean Gyula kifejtette: az RMDSZ sohasem fog segíteni senkinek sem ingatlanok megpályázásában, mivel nem az a dolga. Viszont mint önálló szervezet eldöntheti, hogy egy beadványt támogat-e, vagy sem. Hozzátette: "Azt, hogy a Hit Gyülekezetének milyen célkitűzései vannak, csak abból tudhatom, amit az orrom elé tesznek le. Ha Romániában egy bíróság a román törvényeknek megfelelően kiad egy végzést akkor megvizsgálja, hogy milyen beállítottságú a vallásos csoportosulás, és törvénybe ütköző-e a tevékenysége. Az állam egyik hatalmi szerve, azaz a bíróság határozza ezt meg, én csak alávethetem magam a döntésnek".

Megszavazták


A politikus elmondta, hogyha az állam törvényesnek ítéli meg a Hit Gyülekezetének működését, akkor annak, mint minden más vallási csoportnak joga van egy önkormányzati ingatlant megpályázni. A hitegylet egy önkormányzati beadványt nyújtott be amit a tanács egy része támogatott más része pedig nem. "Mivel láttuk, hogy magyarok, és mi úgy gondoljuk, hogy minden egyes magyart támogatni kell megszavaztuk a beadványt. A román kollégák közül is páran így tettek. Összesen 18 szavazat kellett volna kapjanak, de ebből csak 16-ot sikerült megszerezni, így elbukott a határozat"- magyarázta. A városi tanácsos azt is elmondta: mivel nyitottak a tanácsülések, bárki beülhet ezekre. Ha valakinek bármilyen bizonyítéka lenne, hogy az RMDSZ ilyen téren segítene bármilyen szervezetnek, az tegyen bejelentést róla.

Mészáros Tímea

Kapcsolódó: Terítéken a volt lovarda ügye 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!