ERDON Helyi hírek

2011.01.10. 14:14

Könyvesüzlet nyílt a Kanonok soron

<p>Nagyvárad - Egyházi és szépirodalmi könyvekkel és római katolikus liturgikus tárgyakkal kereskedő üzlet nyílt a Kanonok soron. Az üzlet hétköznaponként 9 és 17 óra között van nyitva.</p>

A nagyváradi Kolbe és a magyarországi Szent Maximilian kiadók együttműködésével egyházi - elsősorban római katolikus - könyveket és liturgikus tárgyakat árusító üzlet nyílt a Kanonok sor 13 szám alatt, a volt Szent László Gimnázium egyik termében. Hivatalosan tegnap nyitotta meg kapuit az új üzlethelyiség, ebből az alkalomból tettünk látogatást a székhelyen. Erdei József beszerző fogadott bennünket, aki feleségével, Erdei Annával vezeti az üzletet. A vele folytatott beszélgetés során megtudhattuk, hogy tizenöt éve létezik a Kolbe Kiadó, mely mindeddig a Zárda (Mihai Viteazul) utcában működtetett egy boltot. A felekezeti iskola elköltözése után Böcskei László püspök felajánlotta, hogy költöztessék a Kanonok sorra a könyvkereskedést, ahol elérhetőbbé válik úgy a hívek, mint a Székesegyházat felkereső turisták számára. Három termet vehettek birtokba, ebből egy irodahelyiségként, egy raktárként, egy pedig a tulajdonképpeni üzlethelyiségként funkcionál. A termeket felújították, tiszteletben tartva az épület műemlék jellegét.

Nagy választék

Erdei József elmondta: az üzletben elsősorban egyházi, illetve teológiai könyvek, bibliák, imafüzetek, DVD-ék, valamint liturgikus tárgyak, rozsárfüzérek, miseruhák, faragott keresztek találhatóak meg. Emellett szépirodalmi könyveket is forgalmaznak. Változó olvasóközönséggel rendelkeznek, vannak visszatérő ügyfeleik is. Sajnos ma már nagyon keveset olvasnak az emberek, kikopott az emberekből a könyv szeretete, tette hozzá beszélgetőpartnerünk. Reményeik szerint olvasóik mellett az új székhelyen a turisták is felkeresik majd őket. Ennek érdekében cégért és reklámtáblákat is elhelyeznek majd az utcára. Az üzlet egyébként tegnaptól kezdve hétköznaponként 9 és 17 óra között van nyitva. Az árakra vonatkozó kérdésünkre Erdei József kifejtette: az imafüzetek ára 3 lej, imakönyveket már 10 és 20 lej közötti összegért, bibliákat pedig 30 és 75 lej közötti összegért lehet vásárolni. A saját kiadványok 23 lejért kaphatóak. Czoborczy Bence, a Szent Maximilan Könyvkiadó felelős kiadójával  - aki egyben a Keresztény Élet vallásos hetilap főszerkesztője - együttműködve  egy Magyar Egyházi Könyvklubot is működtetnek, mely ingyenes katalógussal is rendelkezik. Kiadványaik már az interneten is megrendelhetőek.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!