ERDON Helyi hírek

2011.01.24. 16:03

Harmadik helyezés és különdíj

<p>Szatmár megye - A Magyar Kultúra Napja alkalmából 2011. január 21-22-én a Nagykárolyi Elméleti Líceum tanulói Kölcsey Ferencről elnevezett versmondó és népdaléneklési versenyen vettek részt az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium szervezésében – tudtuk meg Lőrincz Szilveszter zenetanártól.</p>

A megméretkezésen összesen 18 tanintézmény képviseltette magát. Jantos Istvánné, az orosházi evangélikus iskola igazgatója köszöntőjében elmondta: „nagyon örülök, hogy a népzenéhez visszanyúlnak a tanárok, diákok, szülők, hisz ebben gyökeredzik a kultúránk, továbbsegítve a tanulók népzenei törekvését, megtanítva a népdalok gyönyörűségét."

A Nagykárolyi Elméleti Líceumot versmondó kategóriában Enyedi Bálint-Zsolt képviselte (felkészítő tanár: Putovici Tünde), akit a zsűri III. díjjal jutalmazott. A népdal kategóriában a líceum két diákja versenyzett, Berei Csilla-Blanka és Enyedi Anna-Regina (felkészítő tanár: Lőrincz Szilveszter), utóbbi különdíjat kapott a színvonalas előadásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!